Door grote drukte bij PostNL kan het zijn dat je pakketje er wat langer over doet dan normaal.

franciacorta italiaanse mousserende wijn 2017-02-15T15:58:55+00:00

franciacorta italiaanse mousserende wijn

Franciacorta mousserende wijn

De Franciacorta is een heerlijke mousserende wijn uit het noorden van Italië bij het Lago d’Iseo . Deze Italiaanse wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als de Franse Champagne. Juist door de overeenkomst van de grote hoeveelheid kalk in de grond komt het ook het dichtst bij het smaakprofiel van Champagne. In 1995 is de Franciacorta ‘bekroond’ met de DOCG-status. Deze DOCG geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden. Franciacorta Riserva is een millesimato en moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden opslag er bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt – vanaf het moment van de oogst – alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.

Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, prachtig strak, en fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk. Het kwaliteits-aperitief uit Italie.
Franciacorta

Franciacorta streek

De Franciacorta is een prachtige streek in het noorden van Italië, gelegen tussen de stad Brescia en het Iseo-meer. De grootste stad in het gebied is Rovato, een oude middeleeuwse stad. Naast de bekende mousserende wijnen, worden er ook rode en witte italiaanse wijnen gemaakt. Deze wijnen komen onder de DOC Curtefranca op de markt.

franciacorta streek

 

Franciacorta Monzio Campagnoni

Een mousserende wijn met een volle rijke smaak. Een vleugje perzik en een hint van toast. En dat voor een aantrekkelijke prijs!

meer details

Een andere mousserende Italiaanse wijn is de bekende Prosecco.