Alles helemaal prima bij Di Prima!

De Di Prima-familie heeft een oude wijntraditie. Reeds in de vorige eeuw, in Contrada Batia, verbouwde het Nero d’Avola, waarvan de druiven in de particuliere molensteen werden geperst. Zelfs vandaag, in die plaats, blijven ze dezelfde wijnstok cultiveren van waaruit een uitstekende wijn wordt gemaakt. De verschillende natuurlijke omstandigheden, biologische teelt. De familie Di Prima zag in dit terroir het land dat de beste vruchten zou voortbrengen: de wijnkelder was destijds de eerste en beste uitdrukking van het kwalitatieve potentieel van dit wijngebied. Van hieruit begonnen de prachtige Di Prima Farm-verhalen.

Zoon Davide en huidige wijnmaker profiteerde van de jarenlange ervaring van zijn vader, altijd druk in de wereld van wijnen, legde zijn graad van advocaat in een la, en begon aan zijn klus in de winery. Het hele gezin werd betrokken het avontuur . Zijn moeder Licia Cardillo, schrijver, zijn broer Giuseppe chirurg, zijn zus -in-law Francesca psycholoog, zijn vrouw Valeria leraar, en ook kleine Gaspare, Giovanni en Alice. Allemaal droegen en dragen ze hun steentje bij ! Echt een Siciliaanse familie met veel interesses, maar ook met een gemeenschappelijk project om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

De boerderij is gelegen op het grondgebied van Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento. De wijngaarden strekken zich uit over 38 hectare in drie suggestieve gebieden: Pepita Roccarossa, Arancio, Batia. De puur en soms meedogenloze natuurlijke omstandigheden, de teelt met biologische systemen, de hoogte die varieert van 300 tot 550 meter, het microklimaat begunstigd door de nabijheid aan het meer van Arancio en aan bos maakt het mogelijk om de wijnstokken te selecteren en ze aan te passen aan de karakteristieken van de bodem om wijnen te produceren met een sterke en intense persoonlijkheid.

De cultuur van de wijnstok op het landgoed Di Prima gaat terug tot onheuglijke tijden. Een paar meter van de boerderij werden in feite pigiatoi ontdekt die in de rots waren gegraven die waarschijnlijk dateert uit het Sicani-tijdperk, oude inwoners van West-Sicilië.

Hun druiven zijn niet bewerkt met  pesticiden en synthetische chemische meststoffen. Ze zijn strikt biologisch. Een keuze  om het milieu te respecteren en het leven te beschermen.